Підсумок нашої STEM-декади: створення яблука своїми руками у техніці пап’є-маше.

Співпраця 2 класу зі старшою школою. Як виробляється струм джерелами струму? Як його використовують люди? Які бувають джерела струму? З чого зроблена батарейка? Чи може яблуко бути джерелом струму?
Виявляється, що може! І ми навіть виміряли створювану напругу.

Робот Botley на уроках інформатики у 2 класах. Розділ “Лінійні алгоритми”

Яблука проти бананів! І чого банани не можуть зберігатися поруч із яблуками?
Який із названих фруктів краще втамовує голод, а який спрагу? Іноземна мова – важлива складова STEM-освіти. Вчимо її залюбки!
Яблуко якого кольору найкорисніше? У якому більше вітамінів? Як впливає на організм? Команди доводили переваги яблука, якого вважали най-найкращим.
Учитель – Сохацька Мирослава Василівна.
Сьогодні у 2-А класі був день яблучної математики. Корисний фрукт допомагав нам вивчати дроби, виконувати елементарні дії з ними, опановувати теорію ймовірності подій. Вивчення периметра квадрата закріпили практично: обчислили кількість дроту для квадратної рамки та виготовили її.
Дослідницьке запитання дня: чи можна з яблука виготовити мумію?
Учитель – Сохацька Мирослава Василівна.
Чому яблуко темніє на зрізі? Як цього уникнути? Чи містить крохмаль? Відповіді на ці питання юні інтелектуали шукали сьогодні з допомогою досліджень. Навчатись цікаво та весело!
Учитель – Сохацька Мирослава Василівна.
У 2-А класі стартувала STEM-декада «Яблуко». Учні ділилися заздалегідь знайденими цікавими фактами про улюблений фрукт. Досліджували особливості будови яблука, його склад і, звичайно, ласували корисними плодами.
Учитель Сохацька Мирослава Василівна.

26 жовтня 2023 року відбувся перший Фестиваль STEM-проектів на базі Тернопільського ОКІППО. Від нашого Опорного закладу виступила учениця 8-Б класу, учасниця гуртка Основи робототехніки на платформі Arduino Черпалюк Вікторія.

Був представлений проект дистанційного керування дитячим електромотоциклом. За підсумками фестивалю проект нагороджений дипломом першого ступеня. Дякуємо усім, хто причетний до створення проекту за допомогу та співпрацю. Вікторії бажаємо подальших творчих успіхів!

 

Також до фестивалю готувався проморолик, покликання на який: https://youtu.be/1FCGpjB_Nvk?si=p7x8tMTTPewJ7vcj

Досвід роботи і відповідна кваліфікація несуть нові можливості для розвитку і для допомоги іншим. Опорний заклад Почаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів – одна з 5 шкіл Тернопільської області, яка бере участь у Всеукраїнському експериментальному освітньому проекті “Організаційні та науково-методичні умови створення STEM-центрів”.

Попереду багато роботи, але для нас це можливості розвиватися, вдосконалювати свої професійні вміння, допомагати будувати стратегію STEM-освіти та ділитися досвідом з іншими педагогами України.

 

Сподіваємося, незабаром STEM-центр буде створено і в нашому навчальному закладі. Крім гуртка “Основи робототехніки” та уроків фізики з використанням сучасних цифрових лабораторій елементи STEM-освіти увійдуть в загальношкільний освітній процес.