Site Loader

З 10 по 17 серпня 2024 року ОЗ Почаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів з великою честю представляла Тернопільську область на ІІІ етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура-Котигорошко 2024»(для дітей віком до 10 років) , що проходила в мальовничому селі Осій на Закарпатті на базі філії українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму Міністерства освіти та науки України. Новостворений рій “Борода” ім. Олександра Зубкевича із своїми виховниками, Оленою ЦЕБЕРСЬКОЮ та Софією ГОРОБЕЦЬ, достойно представили наш край.
Для наших Джур – участь у такому масштабному заході – великий , цінний досвід командної гри, лідерства та справжньої дружби. Незважаючи на початковий досвід, наші вихованці демонстрували високу дисципліну та злагоджену командну роботу.
Цього року до табору приїхали діти з 19 областей України. Це створило неповторну атмосферу єдності , дружби та співпереживання.
Ці якості найбільше проявилися у одноденному пішому поході територією ландшафтного заповідника “Зачарована долина” до урочища “Гута” з джерелом мінеральної води(10км) коли старші, сильніші опікуються та допомагають молодшим та слабшим.
Джури рою”Борода”показали відмінну фізичну підготовку , витривалість та турботу про своїх товаришів. За ці зусилля команда була відзначена грамотою за «Витривалість під час туристичного походу».
Багато позитивних незабутніх емоцій залишив мілітарі-день, коли військові ділилися досвідом та демонстрували різні аспекти своєї роботи. Діти були вражені можливістю побачити професійні навички військових, потримати в руках справжню зброю, відчути важливість цієї професії.

Джури -Котигорошки із захопленням та ентузіазмом приймали участь у майстер-класах ліплення з глини та стрільби із справжнього козацького лука. Тематичні гутірки та екскурс з історії України викликали особливий інтерес у дітей, адже вони сприяли поглибленню їхніх знань про власну країну, формуванню національної свідомості.

Під час таборування діти активно листувалися один з одним, обмінюючись листами та листівками через “таборову скриньку “, що допомогло їм зблизитися і створити міцні дружні стосунки. Прощання в останній день було емоційним – не обійшлося без сліз, адже за цей час діти стали справжньою родиною.
Крім того, учасники через веселі ігри,інтелектуальні змагання, пісенно- патріотичні конкурси долучилися до виконання завдань, спрямованих на розвиток навичок військової справи, патріотичного виховання та лідерства.
Діти мали змогу відвідати цікаві екскурсії околицями села Осій, містом Мукачево, відвідати Замок Паланок, збагачуючи свій досвід та розширюючи кругозір. Тиждень, проведений у Центральному таборі туристського активу учнів України став справжнім випробуванням та незабутньою пригодою для всіх учасників.
Хочеться подякувати батькам за довіру , підтримку, за хороших дітей, дирекції нашого закладу – за оптимізм, наполегливість, віру в наші можливості, усім колегам – за гарні поради та дружнє плече. Особлива подяка та низький доземний уклін мамі нашого героя, Олександра Зубкевича (позивний”Борода”),за СИНА. Його любов до Батьківщини стала прикладом для усіх дітей.
Гасло Джур –
Душу -Богові,
Життя – Україні,
Честь – собі.
Тримаймо стрій!

Please follow and like us:

Post Author: school

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *