Site Loader

Відповідно до пункту 13 правил пожежної безпеки в Україні затверджених наказом МВС України № 1417 від 30 грудня 2014 року, пункту 7 розділ ІІ Правил пожежної безпеки для навчальних закладів системи освіти України затверджених наказом Міністерства освіти і науки України №974 від 15 серпня 2016 року, відповідно до вимог наказу Міністерства України з надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та Міністерства освіти і науки України від 03.03.2006 № 119/50 «Про затвердження Положення про дружини юних рятувальників-пожежних», спільного наказу Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області і Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації № НС-298/64 від 23.09.2022 року «Про затвердження Положення про дружини юних рятувальників-пожежних», наказу відділу освіти, молоді та спорту Почаївської міської ради №21 від 16.03.2023 року «Про створення дружин юних рятувальників-пожежних», наказу опорного закладу Почаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 77-од від 16.03.2023 року «Про створення дружин юних рятувальників-пожежних» та з метою створення безпечних умов перебування в закладах освіти учасників освітнього процесу, удосконалення системи навчання дітей заходами пожежної безпеки їх професійної орієнтації, пропаганди пожежно-технічних знань та реалізації інших завдань, спрямованих на попередження пожеж та вміння діяти при пожежі було створено дружину юних рятувальників, до якої залучені діти 4-5 та 9 класів, які відвідують гурток «Юний рятувальник» (керівник Побережна О. М.).

17.03. 2023 року було запрошено службу ДСНС №23 Почаївської ОТГ, яка під час зустрічі провела роз’яснювальну роботу щодо їхньої діяльності, а саме: дана служба виїжджає на виклики за телефонним дзвінком 101, працює під час виникнення небезпечних ситуацій. Учням 1-5 класів було продемонстровано принцип роботи водонапірного шланга та різновиди пил. Учням 9-А класу наочно показали спорядження рятувальників-пожежних, а також принципи його застосування під час ліквідації небезпечних ситуацій.

Проведення заходів такого формату є актуальними для сьогодення, адже ситуація в Україні змушує нас бути підготовленими та проінформованими.

Висловлюємо подяку за співпрацю службі ДСНС №23 Почаївської ОТГ.

Please follow and like us:

Post Author: school

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *