Site Loader

З метою вивчення нових форм і методів роботи з дітьми, активізації пізнавального інтересу учнів до історії, розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета та залучення учнів до позакласної роботи з 09 – 13. 12. 2019 р. у школі проходив Тиждень історії та правознавства. Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.

Тиждень розпочався з експрес-хвилинки «Календар історичних подій», яку підготувала Козак Л.М. з учнями 10-А класу.

Була представлена виставка літератури «Знай свої права та обов’язки», організована Романюк Т.І.  разом з бібліотекарями школи Мельник Л.І,, Валігура Л.І., Костюк О.К. підготувала інформаційні плакати з учнями 11 кл. «2019 рік в історії України». Козак Л.М.  оформила тематичні вистаки «Козацька доба», «Славетні українці».

Мудрик Л.С. оформила експозицію «Погляд крізь століття. Гордість нашої школи».

Цікаво і пізнавально пройшла виставка «На ретро -хвилі» (5-11 кл.), яку підготували Романюк Т.І., Мудрик Л.С., Козак Л.М., Костюк О.К.

Учні 5-А  і 6-Б кл. із вчителями Романюк Т.І. і Мудрик Л.С. здійснили цікаву екскурсію в Почаївський історико-художній музей, де ознайомилися з минулим та сьогоденням нашого краю.

Із учнями 5-Г класу Романюк Т.І. провела виховний захід Андріївські вечорниці».

Костюк О.К. підготувала у 5-х класах історичні вікторини «Найрозумніший історик».

10 грудня 1948 року Генеральна асамблея ООН прийняла Декларацію прав людини. Ця подія стала точкою відліку поширення демократичної юриспруденції та принципів захисту юридичних прав у світі. З нагоди відзначення цієї події працівниками Кременецького  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Бобрик Н.М була організована  зустріч для учнів 8-х класів «Шкільний булінг і толерантність суспільства».

Учні 8-В із Мудрик Л.С. відвідали місцеве відділення поліції. Дітям показали та розповіли про систему відеоспостреження та показали, як вона працює. Далі юні гості побували на подвір’ї відділення, де правоохоронці демонстрували пістолет, автомат, бронежилет, гумову палицю, шлем та інші спеціальні засоби, які поліція використовує кожного дня у своїй роботі. Хлопці та дівчата із захопленням роздивлялися зброю та спеціальні засоби, приміряли та робили фото напам’ять в поліцейській екіпіровці.

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основним завданням заходів є проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства. З цією метою учні 10-Б класу під керівництвом Романюк Т.І. підготували позакласний захід: усний журнал «16 днів проти насильства».

Please follow and like us:

Post Author: school

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *